Ruisjuuri, kuivattu

5,00 

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Tällä juurella tehdään Kosilkan kuulu ruisleipä. Hanna valmisti juuren vuonna 2010 ja sen on siitä pitäen vahvistunut ja kehittynyt ollen nyt tasaisen varma leivän nostattaja olosuhteista riippumatta.

Käyttöohje:

Liota kuivattu juuri huoneen lämpöiseen veteen, jota on 50g. Lisää sekaan 50g ruisjauhoja. Anna aktivoitua huoneenlämmössä liinan alla n. vuorokausi. Kun juuri kuplii / on kohonnut ja tulossa jo alaspäin, on se käyttövalmista.

Säilytys: Voit säilyttää juuren jääkaapissa jos käytät sitä säännöllisesti vähintään 3 kertaa vuodessa. Muutoin kuivattuna tai pakastettuna.

Ruisjuurta ei kuukausienkaan jääkaappisäilytyksessä tarvitse ruokkia, vaan se toimii heti taikinan sekaan päästyään.

 

Lisätiedot

Paino 40 g (gramma)

Ainesosat

Ruisjauho, vesi, suola(1%)