Kuvaus
Tällä juurella tehdään Kosilkan kuulu ruisleipä. Hanna valmisti juuren vuonna 2010 ja sen on siitä pitäen vahvistunut ja kehittynyt ollen nyt tasaisen varma leivän nostattaja olosuhteista riippumatta.
Käyttöohje:
Liota kuivattu juuri huoneen lämpöiseen veteen, jota on 50g. Lisää sekaan 50g ruisjauhoja. Anna aktivoitua huoneenlämmössä liinan alla n. vuorokausi. Kun juuri kuplii / on kohonnut ja tulossa jo alaspäin, on se käyttövalmista.
Säilytys: Voit säilyttää juuren jääkaapissa jos käytät sitä säännöllisesti vähintään 3 kertaa vuodessa. Muutoin kuivattuna tai pakastettuna.
Ruisjuurta ei kuukausienkaan jääkaappisäilytyksessä tarvitse ruokkia, vaan se toimii heti taikinan sekaan päästyään.